راهکارهای بهبود Time to Interactive
tti چیست؟ بهترین راهکار بهبود سریع time to interactive وب سایت
اجرای جاوا اسکریپت معمولاً بخش عمده ای از تراکم موضوع اصلی را تشکیل می دهد. این می تواند به این دلیل باشد که سایت شما جاوا اسکریپت سنگینی دارد. به همین دلیل تکنیک Minimize main thread work باعث کاهش نرخ tti میشود. حال که دانستیم TTI چیست و چه نقش مهمی در سئو ایفا میکند؛ باید با روشهای بهینهسازی این معیار آشنا شویم. معمولا بهینهسازی و بهبود معیارهای مرتبط با تعامل کاربر از جمله TTI در مقایسه با بهبود معیارهای مربوط به سرعت سایت کمی دشوارتر است. زیرا دلیل اصلی رخ دادن خطاهای مربوط به زمان تعامل وجود بسیار زیاد کدهای جاوا اسکریپت است.
همچنین اصطلاح تعامل پایدار برای درک Time to Interactive اهمیت زیادی دارد. پیشتر اشاره کردیم که Time To Interactive یک معیار مهم برای گوگل است. با بهبود TTI کاربران به راحتی با سایت تعامل برقرار میکنند و نه تنها صفحه را ترک نمیکنند بلکه مجددا به آنجا برمیگردند. در نتیجه نه تنها نرخ پرش کاهش مییابد و بازدیدکنندگان به مشتریان وفادار تبدیل میشوند؛ بلکه اعتماد و رضایت آنها نیز جلب میشود. این اتفاق برای گوگل به معنی قابل اطمینان بودن سایت شما و در نتیجه بهبود رتبهبندی سایت در نتایج جستجوی گوگل است.
توجه داشته باشید که TTI معیار همراهی با زمان مسدود کردن کل (TBT) است و این دو معیار در کنار هم، بینش عمیقتری در مورد پاسخ صفحه شما به ورودی کاربر ارائه میدهند. با کاهش حجم و سایز تصاویر (بدون افت کیفیت) نه تنها میتوانید سرعت لود را افزایش دهید؛ بلکه زمان تعامل را نیز کاهش خواهید داد. افزون بر کاهش حجم تصاویر با انتخاب فرمت مناسب نیز میتوانید تصاویر را بهینه کنید. برای آشنایی بیشتر با این بخش توصیه میشود مقاله بهینه سازی عکس برای وب سایت را بخوانید. حتی اگر کدهای JS برای سایت شما مشکلی ایجاد نکردهاند؛ همچنان توصیه میشود کدها را کاهش دهید و فشرده کنید. چرا که این کدها ممکن است شامل کاراکترهای غیرضروری که موجب لود کندتر صفحه میشوند.
برای درک دانش سرعت صفحه، دانستن اصطلاحات مرتبط با معیارهای مختلف سرعت صفحه بسیار مهم است. تعامل پایدار به این معنی است که صفحه وب برای مدت طولانی و بدون هیچ گونه وقفهای تعاملی باشد. اصطلاح Quiet Window به طور مستقیم به Time to Interactive مربوط می شود. اگر بعد از FCP تسک طولانی در 5 ثانیهی اول وجود نداشته باشد، به این معنی است که کاربر می تواند محتوا را ببیند و پس از بارگیری کامل محتوای اصلی به شکل مداوم با آن تعامل داشته باشد. تسکهای طولانی را میتوان توسط API long task مرورگرها مشخص کرد. بهینهسازی این معیار میتواند به بازدیدکنندگان شما کمک کند تا بهبود قابل ملاحظهای را در سرعت تعامل کامل و استفاده از صفحه شما درک کنند.
مقدار tti توسط ابزار رایگان Google Page Speed Insights به راحتی قابل اندازه گیری است. در ادامه با تأثیر این فاکتور در سئو و رتبه بندی سایت آشنا میشویم. منابع مسدودکننده رندر مانند جاوا اسکریپت، CSS ،HTML، رندر صفحه رو بهطور قابل توجهی مسدود میکنند و FCP و TTI رو به تأخیر میاندازند. این منابع مسدودکننده اغلب فایلهای بیاهمیتی هستند که میتوانید پس از ارائه عناصر ضروری مرورگر بارگیری کنید. بنابراین، میتوانید زمان بارگذاری صفحه رو کاهش دهید و با حذف منابع مسدودکننده رندر، مقدار TTI رو بهبود بخشید.راههای مختلفی برای کاهش منابع مسدود وجود دارد.
به مجموع تمام زمانهای مسدود کردن مجزا، زمان مسدود کردن کل میگویند. درصورتی که تصاویر یا ویدیوهای یک صفحه وب حجم زیادی داشته باشند؛ موجب افزایش time to interactive آن صفحه میشوند. یکی از تکنیکهای موثر برای کاهش زمان تعامل، استفاده از قابلیت بارگذاری تنبل (lazy load) تصاویر یا ویدیوها است. در صورت فعال کردن قابلیت lazy load، مرورگر هنگام لود صفحه، همه تصاویر و ویدیوها را بارگیری نمیکند و ابتدا المانهای ضروری مانند کدها را لود میکند. با هر اسکرول بازدیدکننده، تصاویر و ویدیوها به مرور لود و نمایش داده میشوند.
اجرای تسکهای طولانی معمولاً بیش از 50 میلی ثانیه زمان میبرد و زمانی که در حال اجرا هستند، مرورگرها نمیتوانند آنها را متوقف کنند؛ یعنی باید بهطور کامل اجرا شوند. چون باعث میشود کاربر بارها و بارها با نا امیدی روی این صفحه خالی کلیک کند تا شاید نتیجهای نمایان شود. البته که این روزها کاربران اصلاً حوصله منتظر ماندن ندارند و این مساله به نوبهی خود باعث نارضایتی آنها و افزایش نرخ پرش سایت میشود. اگر وظایف مرورگر بیش از 50 میلیثانیه طول بکشند، به عنوان یک کار طولانی نامیده میشود و «مسدود شده» در نظر گرفته میشود. در چنین حالتی، صفحه شما به ورودیهای کاربر مانند ضربه زدن روی صفحه، فشار دادن صفحه کلید، کلیک ماوس و غیره پاسخ نمیدهد. برای بهبود زمانبندی «کاملا تعاملی» بهینهسازی فایلهای تصویری مهم است تا اولین غیرفعالی CPU، بزرگترین رنگ محتوایی و طبیعتاً TTI زودتر اتفاق بیفتد.
در مواردی که تفاوت قابل توجهی وجود دارد، از طریق نشانگرهای بصری میتوانید مشخص کنید که اجزای صفحه شما هنوز تعاملی نیستند. منظور از منابع مسدودکننده رندر یا همان Render-Blocking کدهای JS ،HTML و فایلهای CSS است که رندر صفحه را مسدود میکنند. معمولا Render-Blocking فایلهای غیرضروری هستند که میتوان آنها را بعد از لود المانهای مهم لود کرد. وجود این منابع موجب تاخیر در FCP و TTI و در نتیجه افزایش امتیاز این پارامترها میشود. هسته حیاتی وب گوگل (Core Vital Web) شامل چند فاکتور بسیار مهم و مرتبط با سرعت سایت است که با میزان time to interactive ارتباط مستقیمی دارند. به همین جهت در ادامه تاثیر کاهش tti بر این فاکتورها را بررسی میکنیم.
زمان تعامل (TTI) یکی از معیارهای کلیدی در ارزیابی تجربه کاربری وبسایت است. کند شدن TTI معمولاً به دلایل مختلفی رخ میدهد که یکی از آنها مربوط به long taskهای جاوا اسکریپت است. زمانی که جاوا اسکریپت وظایف سنگینی را بر عهده بگیرد و این وظایف به مدت طولانی اجرا شوند، میتواند باعث متوقف شدن UI و عدم توانایی کاربر در تعامل با صفحه شود. اگر یک وظیفه طولانی در حال اجرا باشد، بخش اصلی مشغول است و نمیتواند به سایر درخواستها یا تعاملات کاربر پاسخ دهد که باعث افزایش TTI میشود. سرعت سایت یکی از مهمترین عوامل در بهبود تجربه کاربری و همچنین رتبهبندی در موتورهای جستجو است.
برای تعیین نمره TTI، باید زمان شروع بارگیری صفحه تا زمانی که اسکریپتهای اولیه به صورت تصویری ارائه شدهاند را اندازه گیری کنید تا بتواند به سرعت به ورودی کاربر پاسخ دهد. زمانی صفحهای دارای تعامل است که محتوای مفید و قابل استفاده نشان دهد، اکثر عناصر صفحه هندلرها یا مجریان جاوااسکریپت داشته باشند و صفحه در کمتر از 50 میلی ثانیه، به درخواست کاربر پاسخ دهد. استفاده از Web Workers یکی از روشهای مؤثر برای بهبود زمان تعامل (Time to Interactive یا TTI) در وبسایتها و اپلیکیشنهای وب است. انجام محاسبات سنگین در Main Thread میتواند به تأخیر در بارگذاری و تعامل با صفحه منجر شود. با استفاده از Web Workers میتوان این محاسبات را در پسزمینه اجرا کرد، به طوری که UI اصلی روان و بدون وقفه باقی بماند.
به خصوص تسکهای طولانی جاوااسکریپت که بیش از ۵۰ میلیثانیه طول میکشند؛ میتوانند موجب تاخیر و کندی TTI شوند. TBT مدت زمانی که صفحه نمیتواند از کاربر ورودی دربافت کند را اندازهگیری میکند. به بیان دیگر، این معیار مدت زمانی را نشان میدهد که صفحه وی، دریافت ورودی از کاربر را مسدود کرده است. به همین دلیل ضروری هست که امتیاز TTI خود رو با به حداقل رساندن تفاوت بین امتیاز FCP و TTI خود بهبود بدید تا صفحه وب شما سریعتر تعاملی شود و به ورودی کاربر بهموقع پاسخ دهد. به عبارت دیگر، اگر TBT سایت خود را بهینه کنید، امتیاز FID سایت نیز بهبود خواهد کرد. همچنین شایان ذکر است که از زمانی که Core Web Vitals به عنوان بخشی از آپدیت Page Experience در ژوئن 2021 معرفی شد، FID به یک فاکتور رتبه بندی رسمی تبدیل شد.
یک سایت با TTI کند ممکن است در ابتدا برخی از عناصر صفحه را بارگذاری کند، اما کاربر نمیتواند به سرعت با آنها تعامل برقرار کند که این موضوع میتواند منجر به نارضایتی کاربر و کاهش نرخ تبدیل شود. ممکن است برای شما سؤال باشد که تأثیرات بهینه سازی TTI چیست؟ TTI به عنوان یکی از مهمترین معیارهای Core Web Vitals، تأثیر مستقیمی بر سئو و رتبه سایت در موتورهای جستجو دارد. گوگل در سالهای اخیر اهمیت زیادی به Core Web Vitals داده است و TTI یکی از عوامل کلیدی است که در این معیارها لحاظ میشود. بهینهسازی TTI نه تنها میتواند رتبه سایت شما در نتایج جستجو را بهبود بخشد، بلکه تأثیر مثبتی بر سرعت سایت و تجربه کاربری خواهد داشت. وقتی یک صفحه کند بارگذاری میشود یا نمیتواند به سرعت پاسخگوی تعاملات کاربر باشد، کاربران ممکن است سایت را ترک کنند.
اولین دلیل، این است که فایل های جاوا اسکریپت مسدود کنندهی تجزیه کنندهها هستند. همچنین رشته اصلی مرورگر می تواند به دلیل تسکهای طولانی جاوا اسکریپت مسدود گردد. برای جلوگیری از این وضعیت، بهینه سازی دارایی های جاوا اسکریپت مهم است. در ادامه میتوانید روش های بهینه سازی جاوا اسکریپت را مشاهده کنید. “Minimize critical request depth” در سئو یکی از تکنیکهای بهینه سازی است که با استفاده از آن میتوان به کاهش تعداد درخواستها و زنجیرههای وابسته به یک درخواست از سمت مرورگر به سرور رسید.
در اصل این معیار نشاندهنده آن است که وبسایت به چقدر زمان برای پردازش ورودی و درخواستهای کاربر نیاز دارد. TTI به نوعی مکمل مشخصه دیگری به اسم Speed Index است، این معیار با تمرکز بر سرعت نمایش محتوا از نظر بصری، به نوعی تجربه کاربر را مورد بررسی قرار میدهد. اما ما نیاز داریم علاوه بر دیده شدن محتوای خود، تعامل با آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم. اگر کاربر نتواند با صفحه وب ارتباط برقرار کند، تجربه کاربری منفی خواهد بود. مدت زمان تعامل پذیری، برای ایجاد تأثیر قابل اعتماد بر کاربران مهم است. اگر یک تجربه کاربری بدی وجود داشته باشد، سئو نیز از این وضعیت آسیب میبیند.
در نتیجه، کوتاه بودن فاصله بین دیدن یک صفحه کامل سایت و یک صفحه قابل استفاده میتواند تجربه کاربری خوبی باشد. از جاییکه برای بیشتر افراد، عملکرد یک وبسایت با سرعت لود آن و مخصوصا سرعت ارائه محتوا به کاربران سنجیده میشود. وبسایتهای سریع گاهی ممکن است عملکرد بدتری نسبت به وبسایت های کند داشته باشند. سرعت، در مواقعی به معنی ارائه یک وبسایت بصری کامل و قابل استفاده است . درست مثل نرخ پرش یا Bounce Rate که در کنار Time on site معنا پیدا میکند، TTI نیز باید با Speed Index بررسی شود تا نتایج آن قابل تجزیه و تحلیل باشد.
این معیار مهم و کاربرمحور است که واکنشگرایی (Responsiveness) صفحه را هنگام بارگذاری ارزیابی میکند. از آنجا که ریسپانسیو بودن صفحه (موبایل فرندلی بودن سایت) در گوشیهای هوشمند همراه اهمیت پیدا میکند؛ بررسی پارامتر time to interactive نیز برای گوشیهای موبایل و تبلتها بسیار حائز اهمیت میشود. البته به خاطر داشته باشید که بررسی TTI برای دسکتاپ نیز بسیار مهم است. سیستم عملکرد اسکریپتهای Main Thread به این شکل است که از اجرای به موقع اسکریپتهای شخصی سایت جلوگیری میکنند. ما باید اسکریپتهای ضروری و مهم را شناسایی و سایر موارد غیر ضروری را حذف کنیم، یا طوری برنامه ریزی کنیم که با تأخیر اجرا شوند.
بازبینی عملکرد ابزارهای توسعهدهنده کروم میتواند اطلاعاتی دربارهی تسکهای طولانی در رشتهی اصلی به شما بدهد. در ادامه راست کلیک کنید، “Inspect” را انتخاب کنید و روی “Performance” کلیک کنید. در آخر نیز روی دکمه بارگذاری مجدد کلیک کنید و منتظر بمانید تا کروم عملیات خود را انجام دهد. پس از مدتی تجزیه و تحلیل دقیقی از نحوه عملکرد صفحهی انتخاب شده دریافت خواهید کرد. در بخش “main”، وظایفی را خواهید دید که با رنگهای مختلف رنگ آمیزی شدهاند. اگر یک تسک خاکستری با یک روکش قرمز کوچک می بینید، یک تسک طولانی پیدا کرده اید.
اگر کاربر در حین یکی از این کارها روی دکمهای ضربه بزند، مرورگر نمی تونه به ورودی او پاسخ دهد. به زبان ساده، صفحه تا زمانی که آن کار به پایان برسد پاسخگو نیست. TTI چیست؟ TTI مخفف عبارت Time to Interactive به معنای "زمان تا تعاملی شدن" است. این پارامتر نشان میدهد که از چه زمانی پس از شروع بارگذاری صفحه، کاربر میتواند به طور کامل و بدون وقفه با آن تعامل کند. به عبارت دیگر، TTI زمانی را اندازهگیری میکند که یک صفحه وب کاملاً آماده پاسخگویی به کلیکها، تایپها و سایر تعاملات کاربر باشد. TTI یکی از معیارهای مهم در بهبود تجربه کاربری است، زیرا نشاندهنده این است که کاربر چه زمانی میتواند به طور مؤثر از محتوای سایت استفاده کند.
درخواستهای عمیق به آن دسته از درخواستها اشاره دارد که برای بارگذاری منابع مورد نیاز صفحه (مانند تصاویر، فایلهای CSS و JavaScript) ضروری هستند و به نوعی تأخیر در بارگذاری صفحه را به همراه دارند. در واقع هر چه میزان درخواستها و ابستگی میان آنها کمتر باشد، صفحه سایت سریعتر برای کاربر لود میشود و نرخ TTI بهبود مییابد. با ظهور اینترنت پر سرعت، کاربران انتظار دارند وب سایت شما سریع بارگذاری شود و پاسخگو باشد. اگر بارگذاری بیش از حد طول بکشد، کاربران ناامید میشوند و سایتهای دیگری را انتخاب میکنند که سریعتر بارگیری میشوند. TTI (Time to Interactive) یا زمان تا قابلیت تعامل، یکی از معیارهای مهم در ارزیابی عملکرد وبسایتها است که به ویژه در زمینه سئو (بهینهسازی موتور جستجو) اهمیت دارد. بنابراین با حذف و کاهش منابع مسدودکننده رندر میتوانید مقدار time to interactive را بهینه کنید.
یکی از عوامل اصلی که بر TTI تأثیر میگذارد، حجم و پیچیدگی فایلهای جاوا اسکریپت است. اگر جاوا اسکریپتها به صورت کامل و بهینه بارگذاری نشوند، ممکن است صفحه نتواند به سرعت به تعاملات کاربر پاسخ دهد. برای بهبود TTI، باید جاوا اسکریپتها را فشردهسازی کرده، حجم آنها را کاهش داده و از تکنیکهایی مانند defer و async برای بارگذاری غیر همزمان آنها استفاده کنید. اگر نشانگر موس را روی آن نگه دارید، خواهید دید که این تسک چقدر روی رشته اصلی زمان میبرد. همچنین میتوانید روی «bottom-up» کلیک کنید تا شرح مفصلی از هر تسک را ببینید.
ازآنجاکه گوگل تأکید زیادی بر تجربه کاربری و سرعت بارگذاری دارد، بهبود TTI میتواند به بهبود رتبه سایت شما در نتایج جستجو منجر شود. بهینهسازی این پارامتر یکی از راههای کلیدی برای بهبود SEO است و سایتهایی که TTI بهتری دارند، شانس بیشتری برای کسب رتبههای بالاتر دارند. از آنجا که مرورگرها هنگام رندر صفحه به main thread تکیه میکنند؛ انجام تسکهای طولانی به مدت زمان بسیار زیادی نیاز دارد. از طرفی، مرورگر در حین انجام این تسکها نمیتواند به ورودی کاربر پاسخ دهد. یکی از این روشها بهینهسازی کدهای جاوا اسکریپت است که در قسمت بالا آن را توضیح دادیم. بزرگترین دلیل کندی TTI ، حجم زیاد جاوا اسکریپت در وب سایتهای مدرن است.
در این حالت، کاربران میتوانند به سرعت با محتوای صفحه تعامل برقرار کنند و این موضوع به بهبود تجربه کاربری و همچنین رتبهبندی بهتر در موتورهای جستجو کمک میکند. برای مثال، میتوانید زمان کدهای جاوا اسکریپت را به بخشهای کوچکتر تقسیم کنید یا آنها را به حداقل برسانید. همانطور که پیشتر گفتیم؛ کدهای جاوا اسکریپت روی main thread اجرا میشوند. به همین جهت وجو فایلهای JS طولانی میتوانند زمان زیادی از رشته اصلی را گرفته و موجب تاخیر در صفحه و در نتیجه افزایش TTI شوند. TTI تقریباً بین FCP و اولین وظیفه main-thread هست، پس هر چی این موارد رو بهینهتر کنید طبیعتاً TTI بهبود پیدا میکنه. بنابراین چیزی که در این خطاها خیلی اهمیت داره بهینهسازی کدهای جاوا اسکریپت هست.
میتوانید از روشهای زیر برای بهینهسازی فایلهای تصویری برای بهبود زمان تعامل استفاده کنید. به همین دلیل است وجود داشتن یک برنامه نویس یا بازاریاب یا کارشناس سئو بسیار مهم است. یک کارشناس سئوی کل نگر به سادگی می تواند رفتار کاربران و قابل استفاده بودن صفحه وب را امتحان کند، تسک طولانی را تشخیص دهد، علل آن را با بررسی ساختار کد درک کند و برای اصلاح آن اقدام کند. الان میتوانید زمان بندی استاندارد برای TTI را به صورت عددی درک کنید. به طور کلی اگر زمان تعامل وب سایت شما بین 0-3.8 ثانیه باشد، سریع تلقی میشود. اگر TTI وب سایت شما بین 3.9 تا 7.3 ثانیه باشد، متوسط در نظر گرفته میشود.
سپس هنگام جستجوی کاربر، محتوای مورد درخواست از نزدیکترین سرور به لوکیشن کاربر، برای او ارسال میشود. این قابلیت، زمان لود سریعتری را برای کاربر در لوکیشنهای مختلف فراهم میسازد که به بهبود Time To Interactive کمک میکند. در صورت استفاده از این قابلیت، وب ورکر از یک worker thread جهت انجام تسکها استفاده میکند و سپس با main thread ارتباط برقرار میکند. به بیان دیگر، Web Worker این امکان را فراهم میسازد تا اسکریپتها بدون تاثیر گذاشتن روی Main Thread اجرا شوند. سپس برای خرید محصول یا خدمتی روی یک دکمه کلیک میکنید اما اتفاقی نمیافتد و وارد بخش بعدی نمیشوید. در چنین شرایطی فقط امکان مشاهده محتوا را دارید و نمیتوانید به طور کامل با صفحه تعامل داشته باشید و خطای TTI رخ میدهد.
یعنی، تسکهای طولانی روی main thread زمان بسیار زیادی صرف میکنند. همچنین مرورگرها نمیتوانند این تسکهای در حال انجام را قطع کنند. به همین دلیل، اگر در حین انجام این تسکها، کاربر روی دکمهای کلیک کند؛ مرورگر قادر به پاسخگویی نخواهد بود. پس با شناسایی و بهبود این تسکها میتوانید time to interactive را به طور چشمگیری بهینه کنید. امتیاز نامطلوب Time To Interactive، سبب تجربه کاربری ناخوشایند و کاهش نرخ تبدیل و میزان درآمد میشود.
نکته حائز اهمیت برای تقسیم تسکهای طولانی این است که حتما باید از آخرین تسک طولانی شروع به تقسیمبندی کنید. همچنین توجه داشته باشید که فقط تسکهای طولانی را میتوانید از طریق تقسیم کد به تسکهای کوتاهتر تبدیل کنید. تقسیم کردن تسکهی طولانی برای اسکریپتهای third-party ممکن نیست و تنها میتوانید آنها را به تعویق بیاندازید. معمولا صفحاتی که دارای کدهای Java Script هستند؛ به مدت زمان زیادتری برای اجرای کدها نیاز دارند. مدت زمان طولانی برای اجرای کدهای JS ممکن است به دلایل مختلفی مانند بهینه نبودن کدها، وجود اسکریپتهای غیرکاربردی، وجود JS شخص ثالث، مشکلات کدنویسی و … اتفاق افتد.
برای اطلاع از میزان tti سایت میتونید از ابزارهای مختلفی مانند واکاوی صفحه، جی تی متریکس، پیج اسپید اینسایت استفاده کنید. البته ابزار واکاوی صفحه میزفا تولز یکی از ابزارهای تست سرعت ایرانی هست که به صورت کاملا رایگان میتونید ازش استفاده کنید. برای تشخیص خطای TTI کافیست وارد صفحه واکاوی صفحه بشید و در بخش خلاصه این خطارو مشاهده کنید و با توجه به توصیههایی که در بخش عملکرد ارائه میده، این خطا رو بهبود بدید. Time to Interactive (TTI) یه معیار کلیدی و کاربر محور محسوب میشه که برای برآورد پاسخگویی یک صفحه وب هست که میتونه بلافاصله به ورودی کاربر پاسخ بده. مدیران سایتها باید صفحات وب رو برای مقادیر کمتر TTI بهینه کنند زیرا TTI بر تجربه کاربری و SEO تأثیر میگذاره. زمان تعامل زمانی است که یک وبسایت تمام محتوای قابل مشاهده خود را رندر میکند و آماده پاسخگویی به تعاملات کاربر است.
این روش شامل کار کردن در بازههای ۲۵ دقیقهای و سپس استراحت کوتاه است. شما میتوانید از تایمرهای مخصوص این روش استفاده کنید و بین هر ۴ پومودورو یک استراحت طولانیتر داشته باشید. یک محیط آرام، بدون نویز و مرتب میتواند تأثیر زیادی در افزایش تمرکز و بهرهوری داشته باشد. قرار دادن گوشی همراه در حالت بیصدا، تنظیم نور و دمای مناسب و داشتن صندلی و میز استاندارد میتواند به کاهش حواسپرتی کمک کند. در این بخش سعی کردیم توضیح دهیم که فاکتور TBT چیست و چطور می توان در سایت به بهبود آن پرداخت.
همچنین این را هم بدانید که اگرچه این دو فاکتور اهداف مشابهی دارند، اما TBT و TTI در ردیابی جنبه های مختلف پاسخگویی وب سایت متفاوت هستند. TBT مدت زمانی را محاسبه می کند که فاکتورهای اصلی سایت در پاسخگویی به تعاملات کاربر مسدود شده اند و TTI مدت زمانی را که طول می کشد تا یک صفحه کاملاً تعاملی شود اندازه گیری می کند. تسکهای طولانی، زمان قابل توجهی را روی main thread صرف میکنند و در حالی که آنها در حال انجام هستند، مرورگرها نمیتوانند قطعشان کنند. پیدا کردن و بهینهسازی Long taskهای JavaScript، میتواند tti سایت را بهطور قابل توجهی بهبود ببخشد. در این بخش از مقاله فاکتور TBT چیست؟ بهترین امتیاز ممکن برای این بخش را به شما توضیح خواهیم داد.
در نتیجه، فاصله کوتاه بین داشتن یک صفحه کامل بصری و یک صفحه قابل استفاده میتواند تجربه کاربری خوبی ایجاد کند. همانطور که گفتیم، معیار TTI یک زمانبندی ترکیبی است و مدت زمانی که طول میکشد تا صفحه شما بتواند با کاربر تعامل ایجاد کند را بررسی میکند. اگر Event Handlerها در سایت شما (مخصوصا برای المانهای زیاد) ثبت نشده باشند، وبسایت شما به ورودی کاربر پاسخ نخواهد داد. در واقع اگر شما همه تمرکزتان را روی موارد بصری بگذارید و از قابلیت استفاده درست از سایت غافل شوید، این موضوع میتواند تجربه کاربری بدی برای کاربران سایت شما ایجاد کند. طبیعتا زمان تعامل نیز مانند سایر فاکتورها تاثیر چشمگیری روی سئو دارد و بسیار مهم است. به همین جهت، در این مقاله از دیماکده، نه تنها به طور دقیق مفهوم TTI چیست را توضیح میدهیم بلکه هرآنچه که باید درباره این معیار مهم بدانید را در اختیارتان قرار میدهیم.
اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، تسکهای طولانی مدت جاوا اسکریپت (همهی تسکهای بیش از 50 میلی ثانیه) می توانند TTI شما را به تاخیر بیندازند. دلیل آن این است که مرورگرهای جدید هنگام رندر کردن یک صفحه، برای انجام تعداد زیادی از تسکها به رشتهی اصلی تکیه میکنند. وقتی که آنها در حال انجام باشند، مرورگرها نمی توانند در آنها مداخله کنند. یعنی اگر کاربر در حین یکی از این تسکها روی دکمهای کلیک کند، مرورگر نمی تواند به دادهی ورودی او پاسخ دهد. به زبان سادهتر، صفحه تا زمانی که آن تسک به پایان برسد پاسخگو نخواهد بود. بنابراین، با پیدا کردن و بهینه سازی تسکهای طولانی، میتوانید TTI خود را به میزان قابل توجهی بهبود بخشید.
ما در مقاله فشرده سازی فایل های جاوااسکریپت بالای ۷ روش معرفی کردیم، هم برای وردپرس و هم برای سایتهای اختصاصی، باید این مقاله رو بخونید. محاسبه کل زمان مسدود شدن بر اساس آن وظایف طولانی است که در سایت رخ میدهد. Long Task به طور قابل توجهی مرورگر وب را در انحصار خود در میآورد (بیش از 50 میلی ثانیه) و عملکرد سایر وظایف ضروری (مانند واکنش به اقدامات کاربر با کلیک بر ماوس) را مسدود میکند. هر زمان که یک کار طولانی وجود داشته باشد، موضوع اصلی “مسدود” در نظر گرفته میشود. کامپیوتر این فاصله زمانی را برای هر درخواست به عنوان یک زمان مسدود کردن جداگانه ثبت میکند.
https://seohacker.academy/product/seo-course-gray-hat-mastering/