سیر سیاه از چی درست میشه 2021-11-30
سیر سیاه یا بلک گارلیک چیست؟ طرز تهیه سیر سیاه در منزل
با توجه به رواج فزاینده سیر سیاه در بازار و توجه بیشتر فروشگاهها به فروش این محصول، اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست. سیر سیاه، که به صورت حبهای و به رنگ سیاه یافت میشود، به راحتی قابل مصرف است و از سیر سفید متمایز میگردد.بسیاری از خواص بینظیر سیر سیاه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. اما، آیا همهی این ادعاها بر پایهی واقعیت استوار هستند؟ در این مقاله، ما به بررسی دقیق و علمی خواص اعلامشده سیر سیاه پرداخته و صحت این ادعاها را مورد سنجش قرار میدهیم. همچنین، به طرز تهیه سیر سیاه و نکات کلیدی در فرآیند تولید آن خواهیم پرداخت. این مواد، میتوانند مزایای متعددی برای سلامت بدن به همراه بیاورند و در ادامه تنها چند مورد از این خواص و مزایای مصرف سیر سیاه را با یکدیگر مرور میکنیم. این نوع سیر به دلیل فرایند تخمیر خاصی که طی میکند، خواص متعددی دارد که از سیر معمولی متمایز میشود.
همچنین میتواند انسان را بیماریهای مربوط به سن مانند زوال عقل و آلزایمر را که در اثر سلولهای آسیب دیده ایجاد میشوند، دور نگه دارد. در این فرآیند سیر را در دمای ۶۰ تا ۷۷ درجه به مدت ۳۰ تا ۹۰ روز نگه می دارند. اگر از دمای بخاری مطمئن هستید که بین ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد است، سیرها را در فویل بپیچید و روی سینی گذاشته و سینی را روی بخاری بگذارید. اما باید به شما بگوییم معمولا با استفاده از بخاری، در تهیه سیر سیاه نتیجه مطلوبی حاصل نمیشود.
می توانید از سیر سیاه در آشپزی و روی پتیزا و نان تست میل کنید و یا می توانید سیر سیاه را به صورت درسته با غذا میل کنید و یا آن را خشک کنید و به صورت خشک مصرف کنید. سیر سیاه، این الماس سیاه رنگ آشپزخانه، با طعمی شیرین و ملایم و خواص درمانی فراوان، به یکی از محبوبترین چاشنیهای طبیعی تبدیل شده است. خوشبختانه شما میتوانید به راحتی این سیر شگفتانگیز را در منزل تهیه کنید و از فواید بینظیر آن بهرهمند شوید. با توجه به پژوهشها، آنتیاکسیدانهای موجود در سیر سیاه میتوانند خطر ابتلا به بیماریها را کاهش دهند و همچنین خواص ضدپیری داشته باشند. در سیر سیاه طعم تند سیر از بین رفته و طعم آن مانند میوه های خشک شیرین است و بافت ژله مانندی دارد. مواد مغذی سیر سیاه چند برابر بیشتر از سیر سفید است.این محصول را می توان به راحتی خام مصرف کرد.
با گزینه های بسیار زیاد، لذت بردن از طعم منحصر به فرد و مزایای سلامتی سیر سیاه هرگز آسان تر نبوده است. سیر سیاه یک ماده دوست داشتنی است که در سال های اخیر به طور فزاینده ای محبوب شده است. این نوعی سیر است که تخمیر شده و در نتیجه رنگی تیره و کاراملی مانند و طعمی شیرین و اومامی دارد. بسیاری از مردم از سیر سیاه در آشپزی خود استفاده می کنند تا به غذاهای خود عمق و پیچیدگی اضافه کنند.
سیر سیاه فواید بالقوه زیادی برای سلامتی دارد و باید به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف شود. اگر نگرانی، آسیب یا شرایط خاص سلامتی دارید، همیشه بهتر است قبل از ایجاد تغییرات قابل توجه در رژیم غذایی خود با یک متخصص مراقبتهای بهداشتی و تغذیه مشورت کنید. پژوهشگران پی بردهاند که عصارهی سیر سیاه میتواند برای از بین بردن سلولهای سرطانی ریه، سینه، معده و کبد کارآمد باشد. در مطالعات دیگری هم دیده شده که سیر سیاه باعث میشود سلولهای سرطانی در رودهی بزرگ، معده و خون از بین بروند و رشد آنها کاهش پیدا کند.
مطالعات گزارش کردهاند که عصاره سیر سیاه چندین عملکرد از جمله خواص آنتی اکسیدانی، ضد آلرژی، ضد دیابتی، ضد التهابی و اثرات ضد سرطانی دارد. اولین نکته برای تهیه سیر سیاه این است که بدانید فرایند تبدیل سیر به سیر سیاه واکنشی به نام مایارد (Maillard) نام دارد که عامل طعم متمایز غذاهایی است که بر اثر حرارت قهوهای رنگ میشوند. برای رسیدن سیر به این واکنش و داشتن قوام و چسبندگی سیر سیاه به دما و رطوبتی تنظیم شده نیاز است. طرز تهیه سیر سیاه خانگی با داشتن خواص فراوان و طعم خوشمزهاش را حتما یادبگیرید و در خانه درست کنید.
رنگ، بو و مزه و خواص سیر، با تخمیر در فرآیند تشکیل سیر سیاه تغییر میکند. سیر حاوی قند و اسیدهای آمینه است، هنگامی که تحت تخمیر قرار میگیرد، ماده ای تیره به نام ملانوئیدین تولید میکند. التهاب در مغز حافظه را ضعیف میکند یا عملکرد مغز را در طولانیمدت کاهش میدهد.
به دو روش میتوانید سیر سیاه را در منزل درست کنید؛ با استفاده از میوه خشک کن و یا با کمک آرامپز. برای اطلاعات بیشتر در مورد جینسینگ، به مقاله خواص جینسینگ مراجعه کنید. به علاوه یک پژوهش روی سرطان معده نشان داده که سیر سیاه می تواند حجم و وزن تومورهای سرطانی را کاهش دهد و پژوهش دیگر ثابت کرده که سیر سیاه سرعت رشد سلول های سرطانی در سرطان روده را کاهش می دهد.
در نتیجه، یکی از بارزترین مزایای سیر سیاه، نداشتن بوی بد و تغییر بافت آن به حالت پاستیلی نرم است که به راحتی خورده میشود و طعم دلچسبی شبیه به رب انار دارد. تخمیر سیر سفید و تبدیل شدن آن به سیر سیاه باعث واکنشهایی میشود که بر اسیدهای آمینه تاثیر میگذارد و به طور طبیعی، قند موجود در سیر را تغییر میدهد تا طعم و بافت سیر را تغییر دهد. رنگ مشکی متمایز سیر سیاه ناشی از تولید ترکیبی به نام ملانوئیدین است. واکنش تخمیر نه تنها رنگ سیر را تغییر میدهد، بلکه عطر و طعم را نیز تغییر میدهد.
در مطالعات حیوانی که انجام شده است نشان داده که عصاره سیر سیاه می تواند به کاهش چربی خون، تری گلیسیرید و کلسترول در موش هایی که رژیم غذایی پرچرب دارند کمک می کند. سیر سیاه می تواند چربی و قند خون را به خوبی کنترل کند و باعث کاهش کلسترول و همچنین کاهش التهاب و تنظیم اشتها شود. این سیر می تواند باعث جلوگیری از عوارض ناشی از قند خون بالا شود.
سیر سیاه، بویی تند مانند سیر سفید ندارد، معده را نمیسوزاند و جزء مواد غذایی است که اخیرا بسیار مورد بحث و توجه قرار گرفته است. تخمیر یک روش طبیعی است که بشر قرنها در تهیه بسیاری از غذاهای مفید مانند کفیر، ماست و ترشی و… استفاده کرده است. پلی فنول ها خواص درمانی زیادی دارند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. همچنین تحقیقات دیگری هستند که خواص مفید پلی فنول ها را برای سلامت قلب و عروق، سوخت و ساز بدن، پیشیگیری از سرطان، شادابی پوست، سلامت روده ها و پیشگیری از عفونت میکروبی تایید می کنند.
سیر سیاه دارای بافت نرم و ژله ای مانند است و طعم شیرینی دارد.گفته می شود که طعم شیرین آن شبیه به طعم بالزامیک است. همچنین از نکات خوب سیر سیاه این است که دهان و تنفس مانند سیر سفید بو نمی گیرد، زیرا آلیسین موجود در سیر سفید پس از فرآوری ،شکسته می شود. در پژوهش دیگری 91 روز به تعدادی موش غذای پرچرب داده شد و بعد از این مدت در موش ها آثار چاقی، افزایش قند خون، افزایش چربی خون و آسیب های کبدی و کلیوی ظاهر شد. سپس غذای پرچرب برای همه موش ها قطع شد و به موش ها سیر سیاه داده شد. در موش هایی که سیر سیاه تخمیر شده خورده بودند آثار مقابله با چاقی، بهبود در کبد و کاهش چربی خون مشاهده شد. بنابراین سیر سیاه برای جلوگیری از افزایش وزن ناشی از رژیم غذایی چرب، موثر است.
پلی فنول ها به دلیل تاثیرات آنها بر مدیریت دیابت، کاهش وزن و موارد دیگر مورد مطالعه قرار می گیرند. اگرچه فروش سیر سیاه به اندازه سیر سفید و تازه رایج نیست ولی با این وجود همچنان در برخی فروشگاهها وجود دارد؛ اما اگر نتوانستید آن را در هیچ فروشگاهی پیدا کنید، نگران نباشید! گفته می شود خاصیت ضد التهابی سیر سیاه باعث پیشگیری از بیماری های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون می شود.
خواص ضد سرطانی سیر سیاه و همچنین افزایش آنتی اکسیدانی و ایمنی آن چند برابر بیشتر از سیر خام است. در واقع محققان دریافتند که سیر سیاه می تواند باعث محافظت از ریه، سینه، معده و کبد در برابر سرطان شود. فرایند تخمیر سیر سفید باعث می شود سیر سیاه به طور قابل ملاحظه ای آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سیر سفید داشته باشد. زمانی که سیر سفید فرآوری می شود ماده اصلی سیر به نام آلیسین به ترکیبات دیگری مانند آلکالوئید ها و فلاونوئیدها تبدیل شده که اینها آنتی اکسیدان های بسیار مفیدی هستند. تحقیقات نشان داده است که سیر سیاه مانع از واکنش های آلرژیک و حساسیتی بدن می شود و می تواند به عنوان یک ماده مفید در درمان بیماری های حساسیتی مورد استفاده قرار گیرد.
سیر سیاه ریسک دیابت بارداری را پایین میآورد و این پتانسیل را دارد که از عوارض ناشی از دیابت کنترل نشده پیشگیری کند.. سیر تازه در این محفظهها پس از گذشت ۲ تا ۳ ماه به سیر سیاه تبدیل میشود. در این حالت سیر حالت ژلهای پیدا میکند و رنگ آن سیاه میشود و مزه شیرینی پیدا میکند. سیر سیاه خاصیت انرژی زیادی داشته و به عنوان چاشنی و طعم دهنده در تهیه انواع غذا به کار گرفته میشود. نان سیر یکی از محبوبترین پیشغذاها یا همراه غذاهای اصلی در سراسر دنیاست.
اما آیا تابحال درباره سیر سیاه چیزی شنیده اید؟سیر سیاه در واقع سیر خام تازه (Allium sativum) است که با گذشت زمان و با استفاده از گرما و رطوبت بالا حدود 70٪ در فرآیندی به نام واکنش میلارد بوجود می آید. در طی این فرآیند، حبه های سیر به رنگ سیاه در می آیند و بافت و طعم سیر نیز تغییر می کند. سیر سیاه از سیر خام معمولی نرم تر و شیرین تر است.در حالی که به نظر می رسد سیر سیاه یک پدیده جدید است، اما قرن هاست که وجود دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از دلایل محبوبیت آن این است که سیر سیاه مانند سیر خام تازه دارای آنتی اکسیدان و سایر مواد مغذی اصلی است که می تواند به بهبود سلامتی شما کمک کرده و از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کند.
سیر سیاه میتواند با تقویت سیستم ایمنی جلوی انواع بیماریهای باکتریایی و ویروسی را بگیرد. طبق تحقیقات عوارض قابل توجه و شناخته شده برای سیر سیاه وجود ندارد و مصرف معمولی آن ایمن و بی ضرر است. اما خوردن سیر سیاه باعث کاهش فشار خون می شود و بنابراین افرادی که به طور عاید فشار خون پایینی دارند بهتر است همراه با خوراکی آن را مصرف کنند و یعد از خوردن آن دو لیوان آب مصرف کنید. سیر، مادهای مغذی است که ترکیبات آن با نان، میانوعدهای خوشمزه به شما هدیه میدهد که میتوانید آن را با انواع سس و در کنار دیگر غذاها میل کنید. ما در این مطلب به بررسی طرز تهیه نان سیر پرداختیم تا بتوانید با تهیه مواد اولیه، آن را آماده کنید. در فرآیند تخمیر، ترکیبی به نام آلیسین که بوی تند سیر را شکل میدهد، به ترکیبات آنتیاکسیدانی مانند آلکالوئیدها و فلاونوئیدها تبدیل میشود.
مونوسدیم گلوتامات ماده ای است که در گوجه و پنیر وجود دارد و خوردن مقدار کم آن مشکلی ایجاد نمی کند. اما اگر زیاد مصرف شود می تواند به بعضی سلول های مغزی آسیب برساند. در یک پژوهش نشان داده شده که مصرف همزمان سیر سیاه با مونوسدیم گلوتامات می تواند مانع از آسیب به سلول های مغزی شود (منبع). اغلب در غذاهای آسیایی استفاده می شود، اما در آشپزی غربی نیز به دلیل طعم منحصر به فرد و فواید سلامتی محبوبیت پیدا کرده است. به عنوان طعمی غنی و شبیه ملاس و کمی سرکه بالزامیک توصیف شده است. بافت سیر سیاه نرم و جویدنی است که باعث می شود به روش های مختلف آن را به راحتی در ظرف ها بگنجانید.
در عصر دیجیتالی امروز، خرید آنلاین سیر سیاه نیز گزینهای قابل توجه است. فروشگاههای آنلاین معتبر که تخصصی بر روی این محصول فعالیت دارند، میتوانند گزینههای متنوعی از سیر سیاه را با توضیحات دقیق و تصاویری که جزئیات محصول را نشان میدهند، ارائه دهند. توجه داشته باشید که نظرات کاربران و امتیازات محصولات را در سایتهای فروش بررسی کنید تا از خرید خود اطمینان حاصل کنید. سیر سیاه به طور کلی با استفاده از تخمیر خشک در دمای بالا و رطوبت کنترل شده تولید می شود. به طور کلی سیرسیاه خاصیت لاغر کنندگی دارد چرا که این محصول باعث میشود فرایند چربی سوزی و ازبین رفتن چربی های اضافی بدن زودتر انجام شود و علاوه بر آن به کم شدن اشتها نیز کمک میکند.
سیر سیاه از چند سال قبل به سایر کشورهای اطراف معرفی شده و در این اواخر، توسط سرآشپزهای معروف دنیا برای تهیه مرغ، ماهی، سوپ و سایر غذاها به کار برده شده است. تا به اینجای کار میدانیم که سیر سیاه چیست و چه به اشکال مختلفی قابل تهیه است. اما شاید برایتان سوال باشد که چطور میتوان این خوراکی منحصربهفرد را به کار گرفت؟ در ادامه با ۹ ایده مختلف برای آشپزی با سیر سیاه آشنا میشوید. همانطور که گفته شد سیر سیاه نیاز به تخمیر در گرما و زمان برای مدت طولانی دارد و با گرمای فوری حاصل نمی شود.
سیر سیاه دکتر بیزسیر خام و سیر سیاه به نظر نمی رسد عوارض جانبی خاصی داشته باشد، اما با این حال سیر سیاه ممکن در برخی موارد عوارض جانبی به همراه داشته باشد. آب موجود در سیر تقریبا ۶۳ درصد است که طی فرآیند تخمیر باید به مقدار ۴۰ تا ۵۰ درصد برسد تا برای خوردن بهتر باشد. اگر آب موجود در سیر کمتر از این مقدار شود سیر خشک شده و خوردن سیر سخت می شود. علاوه بر موادی که ذکر شد، سیر سیاه دارای ویتامین C، ویتامین های B شامل B1، B2، B3 و B6، اسید فولیک (ویتامین B9)، کلسیم، منگنز، منیزیم، فسفر، روی و آهن است. در هر ۱۰۰ گرم سیر سیاه، تقریبا ۳۴ گرم آب، ۱۴ گرم پروتئین و ۵۳ گرم کربوهیدرات (شامل ۲۰ گرم فیبر و ۲۷ گرم شکر و ۶ گرم سایر کربوهیدرات ها) وجود دارد.
قبلا خواص مضری برای این ماده اثبات شده بود ولی اخیرا خواص مفیدی مانند آنتی اکسیدان و ضد سرطان بودن، ضد آلرژی بودن و کاهش صدمات ناشی از کمبود اکسیژن برای آن ثابت شده است (منبع). تهیه سیر سیاه در خانه نیز امکان پذیر است، اگرچه به تجهیزات تخصصی نیاز دارد. هنگام خرید سیر سیاه، مهم است که گزینههای باکیفیت و ارگانیک را انتخاب کنید تا مطمئن شوید که طیف کاملی از مزایای تغذیهای را دریافت میکنید. به دنبال سیر هایی باشید که در لمس نرم هستند و رایحه ای شیرین و کم رنگ میوه ای دارند. سیر سیاه با ترکیبات موثر آنتی اکسیدانی که دارد به بهبود سلامت کبد شما کمک می کند.
دستگاه تخمیر سیر سیاه دستگاه خاصی است که برای تهیه سیر سیاه استفاده میشود. از آنجا که در طی فرآیند تخمیر لازم است دما و رطوبت در محدوده خاصی نگهداری شود و به این دستگاه دما و رطوبت لازم را تامین میکند و باعث افزایش خواص و فواید سیر، رفع بو و تندی طعم آن میشود. از دستگاه تخمیر سیر سیاه میتوان برای تخمیر زنجبیل، پیاز، جینسنگ و محصولات مشابه استفاده نمود.
مصرف سیر سیاه برای اکثر افراد ایمن است اما افراد حساس به سیر ممکن است به واکنش های آلرژیک مواجه شوند. از خاصیت سیر سیاه برای لاغری میتوان به عنوان مهم ترین خاصیت آن یاد کرد. از آنجا که سیر سیاه مدت زمان زیادی نیست که به بازار امده و خیلی ها اشنایی زیادی با آن ندارند بنابراین حرف های زیادی درباره این محصول به گوش میرسد که ممکن است همه انها درست نباشند. سیر سیاه به عنوان مکمل غذایی در کنار داروهای قلبی ممکن است مفید باشد اما نباید جایگزین داروهای تجویز شده توسط پزشک شود.
برای اینکه از مزایایی سیر سیاه بهرمند شوید توصیه می شود روزانه یک حبه سیر سیاه مصرف کنید. سیر سیاه را می توانید به تنهایی مصرف کنید یا داخل انواع غذا ها استفاده کنید و یا می توانید با سیر سیاه یک سس خوشمزه تهیه کنید. سیر سیاه شیرین است و مزه بدی در هان شما باقی نمی گدارد و به راحتی خورده می شود.